En minilandsby med boliger til hjemløse åbner i Edinburgh

 

22.05.2018

 

Den skotske socialøkonomiske virksomhed Social Bite har netop lanceret en minilandsby med boliger til hjemløse i hovedstaden Edinburgh.

 

Social Bite har arbejdet på projektet de seneste 18 måneder, og nu står landsbyen, der består af 10 toværelses såkaldte tiny houses færdig . Husene er bygget på et stykke ledigt jord, som byrådet i Edinbourgh har givet til projektet.

 

Udover at landsbyen skal tilbyde hjemløse en bolig ønsker Social Bite også, at den skal være et knudepunkt, hvor beboerne kan mødes socialt og få support og råd om emner som jobmuligheder.
Social Bite håber, at projektet kan være med til at skabe en ny tilgang til hjemløshed, hvor folk kan have en stabil base, snarere end at skulle nøjes med vandrerhjem og B&Bs.

 

Når byen er fuldt beboet, vil der være 20 personer, som alle er kommet fra en eller anden form for hjemløshedssituation. Landsbyen indeholder også et stort fællesareal så beboerne har mulighed for at socialisere.
Der er også et fælles spiseområde og køkken.
Social Bite arbejder sammen med den velgørende organisation Cyrenians, som står for intensiv støtte og vejledning til de hjemløse.

 

Kilde: BBC News

 

Læs mere om Social Bite på: social-bite.co.uk 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981