Designspil til udvikling af sociale forretningsmodeller frigivesDen Sociale Kabale

 

I forbindelse med Social iværksætterpris 2015 frigiver Creature nu iværksætterspillet “Den Sociale Kabale” til gratis brug, for alle med interesse i at skabe økonomisk bæredygtige løsninger på samfundets problemer.

 

Om Den Sociale Kabale
Den Sociale Kabale er et spil til alle, der får et kick ud af at opfinde og bruge sin kreativitet i samarbejde med andre. Spillet stiller rammerne til rådighed for, at I som spillere kan bevæge jer frit imellem hinandens tanker, ideer og samtaler, og, hvem ved, måske udvikle den næste store sociale forretningsidé? Den bedste måde at få en god idé på er ved at få mange ideer!

 


I Den Sociale Kabale tages der udgangspunkt i en samfundsudfordring, og derfra udvikles og prototypes der på løsninger og koncepter – man prøver sig frem og mærker efter undervejs. I skal altså ikke være bange for bare at kaste jer ud i det og læne jer ind i den kreative proces, faktisk er det det bedste, I kan gøre for at få mest ud af spillet.

 

Den Sociale Kabale blev i første omgang udviklet af Creature til DANSIC13 konferencen som en template til workshoppen: Fra Udfordring til Social Innovation. Efterfølgende er Den Sociale Kabale spillet af mere end 1000 mennesker i alle aldre i både ind- og udland og derefter justeret og gjort lidt enklere for alle at gå i gang.

 

Er du underviser, kan Den Sociale Kabale inddrages i undervisningen af børn og unge, fra de senere år i folkeskolen til de videregående uddannelser. Tanken er, at Den Sociale Kabale både kan bruges som et introduktionsspil til social innovation og/eller over længere forløb – for eksempel kan man som underviser bruge spillet som grundstruktur for en temauge, hvor man samtidig taler med eksperter, læser og tager ud i felten og researcher.

 

Husk, der er ikke nogen korrekte svar i Den Sociale Kabale, til gengæld er der en masse spændende og innovative svar med potentiale til at blive bæredygtige forretningskoncepter, der bidrager til at skabe et bedre samfund.

 

Hent spillet på: creature.dk/den-sociale-kabale

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981