Design for Change 2015 – VIA går nye uddannelses og netværksveje

 

“Design for Change” er et nystiftet netværk åbent for alle sociale iværksættere, entreprenører med holdning og bæredygtige virksomheder, oprettet af VIA University College, Social Design &Entrepreneurship.

 

 

Design for Change 2015Netværket afholdt den 28.1 2015 et arrangement, som præsenterede Socialstyrelsens nye Social Iværksætterpris 2015 og flere eksempler på Socialøkonomiske virksomheder, som Sager der Samler, SoulShine og deres visioner, udfordringer og muligheder. Samtidigt blev deltagerne udfordret I “Den Sociale Kabale” – et spil udviklet af Creature.
Netværket forventer at afholde 4-5 arrangementer om året – med bidrag fra sociale entreprenører fra hele Danmark.
“Ideen er, at samle aktørerne fra både undervisningssektoren, virksomhederne, den offentlige sektor og alle tænkelige interesserede i en “crowd “, som kan hjælpe, inpspirere og måske løfte hinandens virksomheder, projekter, ideer eller initiativer.

 

Initiativtageren Thomas Østergaard og VIA University College, Social Design, arbejder tæt sammen på tværs af organisationen om at koordinere indsatsen indenfor Socialt Iværksætteri, og arbejder bl.a. I en stor og tværgående gruppe med etableringen af nye uddannelser indenfor området. VIA samarbejder med Kennisland, Holland, School of Visual Arts, Parsons, The Impact Hub, New School, og en lang række andre universiteter og netværk.

 

“Vi ser en lang række nye og interessante virksomhedstyper opstå i disse år, som har et socialt, bæredygtigt eller miljømæssigt kodeks som afsæt for deres værdier og produktion. Design for Change 2015
På VIA arbejder vi for at understøtte og medvirke ved de initiativer der omgiver os, som f.eks Sager der Samler, SoulShine og vores iværksættere fra VIA’s entreprenørskabs-uddannelse, som f.eks. “Agurk”, Madrouletten eller WeRe. Ved at etablere netværket Design for Change håber vi at kunne skabe en platform for viden og fortælling om det arbejde de enkelte sociale entreprenører udfører.
Alle er velkomne, og vi regner med at afholde mellem 3 og 5 arrangementer om året. Forslag til emner, steder og indhold modtages med kyshånd!.

 

Yderligere info hos: Adjunkt Thomas Østergaard, Mail: thos@via.dk, Mobil: 30 62 86 70

 

Læs mere på:

FACEBOOK: Social Design & Entrepreneurship Denmark  

 

BLOG: Social Design & Entrepreneurship, Denmark 

 

 

Design for Change 2015

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981