De danske nominerede til World Summit Awards 2017

 

Den globale FN priskonkurrence World Summit Awards har udvalgt Sociale Entreprenører i Danmark (SED) til at være nationalekspert og dermed til at nominere danske digitale innovationer med stor social effekt til priskonkurrencen.

 

SED er blevet kontaktet af WSA i juli måned 2017, og har derfor kun haft kort tid til at udvælge de nominerede digitale innovationer i Danmark, da nomineringsperioden sluttede 31. august.

 

SED har nomineret danske projekter i 3 af de i alt 8 kategorier, som er i World Summit Awards uddeler priser i.

 

De tre nominerede danske digitale innovationer skal nu konkurrere om at blive internationale vindere.
178 lande deltager i WSA, men kun 40 digitale innovationer kan vinde den internationale konkurrence. Derfor vil de nominerede danske digitale innovationer konkurrerer med de nominerede fra andre lande og vil blive vurderet af en international jury.

 

De tre Danske Nominerede:
M-PAYG Nomineret i kategorien: ENVIRONMENT & GREEN ENERGY (climate, sustainable resources, agriculture)
M-PAYG er et dansk tech start-up, med et mål om at forbedre adgangen til vedvarende energi for personer, der lever under fattigdomsgrænsen i udviklingslandene.

 

Teknologien består af en forudbetalt solenergiløsning (hardware- og software-løsning), med henblik på at give lavindkomstholdte husholdninger i udviklingslandene adgang til solenergi, gennem en afdragsordning, hvor man betaler små beløb via mobilen. Ved at bruge solenergi sikrer M-PAYG 100% vedvarende energi.

 

M-PAYG nedbringer omkostningerne til at købe et ”solar-housing-system” ved at det kan afbetales i små overkommelige bidder. Månedlig skal brugerne afbetale 5 USD via en mobil-betaling, som så giver adgang til ren energi til rumbelysning, telefonopladning og strømforsyning af andre apparater i en hel måned. Afdragsordningen kører i ca. 3. år, hvorefter brugeren vil have fuldt ejerskab over systemet og dermed have gratis vedvarende energi. M-PAYG er allerede lanceret i Tanzania og er på vej til at blive lanceret i Uganda og Malawi.

 

Be My Eyes Nomineret i kategorien: INCLUSION & EMPOWERMENT
Be My Eyes er en app der skal hjælpe mennesker med synshandicap, kombineret med et globalt netværk af engagerede frivillige. Appen sætter en blind person i forbindelse med en seende frivillig gennem en smartphone og crowdsourcer på den måde øjne- eller syn- efter behov. Systemet af App og netværk er designet som et ”shuffle-call”-system, der viderestiller opkaldet indtil det bliver besvaret, og derefter etablerer en live video-forbindelse til den første ledige hjælper.
Appen har mere end en halv million brugere på verdensplan hvoraf 35.000 er mennesker med synshandicap.

 

Oticon On APP Nomineret i kategorien: HEALTH & WELL BEING (medical care, sport, lifestyle) Oticon Opn det første høreapparat i verden, der forbinder brugerne direkte til internettet. Den markante landvinding redefinerer, hvad et høreapparat er og kan – og bør kunne i fremtiden. Med Oticon Opn træder høreapparater ind i Internet of Things (IoT) sammen med globale brands som BMW, Philips, og Google via netværket IFTTT.com. Brugere af Opn kan integrere deres høreløsning med de mange ting og tjenester, vi i dag omgiver os med, fx vores bil, lys i hjemmet og dørklokker. Dvs. en masse dagligdagsrutiner kan integreres og automatiseres med høreapparatet, efter brugernes behov.

 

Oticon forventer med introduktionen af Oticon Opn, at brugerne i endnu højere grad får glæde af deres høreapparater til at høre bedre, huske mere og gøre det med mindre anstrengelse. I dag er det ikke så mange mennesker, der har f.eks. en ovn og en dørlås, der er forbundet til internettet, men vi er overbeviste om, at det er fremtiden og bliver standard for alle fremover. Derfor forventer vi, at brugere, der i deres dagligdag bruger forskellige, internetbaserede løsninger, faktisk vil forvente denne type løsninger, også når det gælder høreapparater.
Ca. 300.000 mennesker i Danmark bruger hørerapparat, så Oticons app vil kunne få stor positiv effekt nationalt og internationalt.

 

I perioden 1. september – 15. oktober udvælger WSA´s online jury en international nomineringsliste som offentliggøres i midten af oktober.
Ud fra denne liste udvælger WSA Grand Jury vinderne, som offentliggøres i november 2017.
De 40 vindere af konkurrencen får lov til at pitche deres projekt på en global kongres, der i år finder sted på Rådhuset i Wien d. 20.-22. marts 2018.

 

Hvad får vinderne af World Summit Awards?
World Summit Awards har ingen pengepriser, men vindere af konkurrencen:
- bliver inviteret til at deltage i den globale kongres i Wien med alt betalt.
- de bliver del af et internationalt netværk af anerkendte digitale udviklere indhold.
- de får adgang til WSAs netværk af globale eksperter og industrielle ledere i mere end 178 lande.
- de får mulighed for at mødes med verdenskendte sponsorer og partnere i WSA´s netværk.
- de deltager i workshops, der er formet specielt efter vindernes behov.
- de deltager på videoklip som fremhæver vinder projekterne
- de bliver promoveret gennem særlig placering på WSA´s hjemmeside og bliver markedsført gennem WSA´s youtube kanal og sociale medier.
- de får langsigtet dækning indenfor WSA redaktionelle kanaler

 

Læs mere om World Summit Awards på: www.worldsummitawards.org

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981