CSR People-priser 2015

 

Fakta A/S og Restaurant Dronning Louise løb med årets CSR People-priser, da de blev uddelt onsdag aften d. 7. oktober ved CSR Awards i Vejle. Priserne blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim.

 

Både Fakta A/S og Restaurant Dronning Louise tager et stort socialt ansvar. De arbejder med både arbejdsmiljø, fastholdelse af medarbejdere og rekruttering af udsatte ledige, f.eks. syriske flygtninge, personer med psykiske lidelser og autister. Derudover har begge virksomheder været gode til at få det sociale ansvar integreret i forretningen.
Fakta har f.eks. set styrken i unge med autisme i forhold til deres evne til at sætte ting i system og sans for detaljen. Det giver rigtig god mening for en dagligvarebutik som Fakta i forhold til alle de rutiner, der i sidste ende skaber en flot, trimmet butik.

 

De unge autister uddannes som led i projekt Klar til Start, der er blevet til i samarbejde med Unges Uddannelsescenter. De unge er garanteret job i Fakta, hvis de gennemfører forløbet. Indtil videre er 11 uddannet og ansat i Fakta, mens yderligere 40 er i gang med uddannelsen.

 

For restauranten Dronning Louise er såvel syriske flygtninge som personer med psykiske lidelser blevet grupper, man rekrutterer fast fra. Og det sociale ansvar er blevet så integreret, at restauranten nu også tænker det ind i deres valg af underleverandører, hvor bl.a. en leverandør af øl er blevet valgt på grund af sin sociale profil.

 

CSR People Prize uddeles i to kategorier, dels til virksomheder med færre end 100 ansatte, dels til virksomheder med mere end 100 ansatte. Restaurant Dronning Louise har vundet i kategorien med færre end 100 ansatte, mens Fakta A/S har vundet i kategorien med over 100 ansatte.

 

CSR Awards er arrangeret af CSR Fonden, som VFSA er strategisk samarbejdspartner for.

 

Læs mere om CSR Awards på www.csrfonden.dk og på vfsa.dk

 

Kilde: Virksomhedsforum for Socialt Ansvar 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981