Coffeeprint-Impact roastersCoffeeprint-Impact roasters

 

01.09.2017

 

Hos Coffeeprint-impact roasters kan kaffen spores direkte tilbage til de træer, kaffen er vokset på. Kaffen importeres direkte uden mellemmænd, dermed er der garanti for at kaffen ikke støtter korrupte systemer og strukturer.

 

Coffeeprint-impact roasters er et kafferisteri og kaffebar i Valby, der både sælger kaffe i butikken og på webshop. Udover at have fokus på at forhandle kvalitets kaffe dyrket under gode forhold, investeres op mod halvdelen af overskuddet til uddannelse og jobskabende projekter i det sydlige Etiopien.

 

Kafferisteriet drives af parret Daniel Hallala og Nidzara Fazlic, som mødte hinanden i Etiopien. Nidzara var i Etiopien som ingeniør, og som krigsflygtning fra Bosnien var hun forfærdet over igen at være vidne til konsekvenser af ulighed i Addis Abba. Daniel blev til gengæld chokeret, da han kom til Danmark og så, hvordan man i Danmark stort set var ligeglad med kvaliteten af den kaffe man drak. I Etiopien hvor Daniel kommer fra, dyrkes, høstes, ristes og brygges med stor kærlighed og omhu.

 

Projekter
1000 skolebørn er blevet sikret adgang til rent vand.
20 unge kvinder og mænds forsørgelsesgrundlag er styrket ved at træne dem i syning og håndarbejde.
20 unge er uddannet i at fremstille byggeklodser i cement til renovering af bygninger
65 skolebørn er blevet sikret skoleadgang ved at få syet skoleuniformer. Skoleuniformer er en forudsætning for overhovedet at måtte gå i skole.
22 fattige drenge og pigers selvtillid og velværd er styrket ved at give dem mulighed for at deltage i fritidsaktiviteter som fodbold.

Coffeeprint-Impact roasters

Læs mere på: impactroasters.dk og coffeeprint4change.org

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981