Canadiske provinsregeringer støtter socialøkonomiske virksomheder

 

Regeringen i den canadiske provins British Columbia har netop udråbt april 2014 til at være Socialøkonomisk Virksomheds Måned og i New Brunswick investerer regeringen i et kontor og udviklingsfællesskab for socialøkonomisk virksomhed.

 

Minister for "Social Development and Social Innovation" Don McRaeDer har fremlagt en fornem proklamation, og gennem hele måneden skal der være et større antal events for at sætte fokus på socialøkonomiske virksomheder.

 

I følge en undersøgelse fra 2011 generere socialøkonomiske virksomheder i British Columbia mere end 60 millioner dollars i indtægt og yder service til næsten 700.000 mennesker.
Et eksempel på en af disse virksomheder er Potluck Café & Catering der arbejder for at skabe beskæftigelse til udsatte og tilbyde sundmad til mennesker i det østlige Vancouver.

 

I provinsen New Brunswick investerer regeringen 300.000 dollars i at bygge et kontor- og udviklingsfællesskab for socialøkonomisk virksomhed. Bygningen, der bliver på 3 etager og 1350 m2, skal både huse kontor- og undervisningslokaler til nonprofits, socialøkonomiske virksomheder og mikroentreprenører.

 

Som det fremgår støtter begge provinser kraftigt anvendelsen af socialøkonomiske virksomheder som metode i forhold til at forbedre livet for udsatte mennesker.

 

Kilde: Social Enterprise Buzz 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981