Buy Social Corporate Challenge

 

The Buy Social Corporate Challenge er et initiativ der sigter mod at få en gruppe af højtprofilerede virksomheder til at købe ind for 1 milliard pund hos socialøkonomiske virksomheder i 2020.

 

Initiativet der er det første af sin art i den socialøkonomiske sektor England er sat i værk af Social Enterprise UK i samarbejde med the Cabinet Office (svarende til vores Startsministerium) og virksomheder i lokalsamfundene, som åbner fremsynede store virksomheders forsyningskæde op for Englands 70.000 socialøkonomiske virksomheder.

 

De store virksomhede, der foreløbig er med i initiativet er Interserve, Johnson & Johnson, PwC, RBS Group, Santander, Wates og Zurich. Det er dog ambitionen at få mange flere virksomheder fra en bred vifte af brancher til at deltage.

 

Virksomheder der deltager i initiativet modtager støtte til at købe ind hos socialøkonomiske virksomheder der bl.a. inkluderer:

-Et gennemsyn af virksomhedens forsyningskæde og benchmarking af af hvad der allerede købes ind hos socialøkonomiske virksomheder.
- Oplæring af indkøbsenheder 
- Support til mæglere 
- Rådgivning og support ifht. 
- At måle effekten af indkøb hos socialøkonomiske virksomheder og hvordan man kan anvende det i afrapporteringer vedr. bæredygtighed eller når man afgiver bud.

 

Initiativet blev lanceret i april i nummer 11 Downing Street sammen med Minister for det civile samfund, Rob Wilson.

 

Læs mere her 

 

Kilde: Social Enterprise UK

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981