Bringing together social innovation research, incubation and actionBringing together social innovation research, incubation and action

 

”Bringing together social innovation research, incubation and action” er en ny rapport om hvordan kan skabe større sammenhæng mellem forskning, understøttelse af og iværksættelse af social innovation i Europa.

 

Den 12.-13. november 2014 mødtes mere end 160 sociale innovatører, akademikere og praktikere fra mere end 20 lande til konference for at diskutere og udforske den fremtidige agenda for social innovation, og hvordan man bedst kan understøtte opstart af og skalere social innovation samt hvordan EU kan hjælpe med at styrke og udvikle feltet social innovation i Europa.

 

Konferencen, der foregik i Lisabon. havde specielt fokus på en af de største udfordringer i forhold til feltet social innovation – nemlig den manglende sammenhæng mellem forskning og praksis. Det var de første af sin art, til at bringe to grupper, som ikke ofte samarbejder, sammen: Forskere indenfor social innovation og mennesker der arbejder med inkubation .

 

Konferencen havde specielt fokus på fire projekter to der har fokus på forskning i social innovation – TEPSIE and SI DRIVE – og to der har fokus på inkubation af social innovation – TRANSITION and BENISI.

 

Konferencens debatter og diskussioner er nu udkommet i en rapport, som bl.a. kommer med forslag til de næste skridt for at bringe større sammenhæng mellem forskning, inkubation og konkret handling i forhold til social innovation i Europa.

 

Læs rapporten her

 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981