B Corp Best for the World ListB Corp Best for the World List

 

B Lab har for nylig offentliggjort sin "B Corp Best for the World List". Her kan man finde de 92 sociale virksomheder, der skaber den største sociale og miljømæssige effekt, ud af de 1000 certificerede B Corporations, der findes i øjeblikket.

 

B lab deler de certificerede B Corporations ind i 3 kategorier: Midsize, med mere end 50 medarbejdere; Small Businesses, med 10-49 medarbejdere; og Micro-Enterprises, med mindre end 10 medarbejdere.
Ud af de 92 virksomheder på B Corp Best for the World List er 56 fra den sidstnævnte kategori.

 

De højstsscorende virksomheder i de tre grupper var:

 

Midsize Businesses
Echale a tu Casa
Virksomheden er grundlagt i 1997 i Mexico City og arbejder med problemer omkring dårlige boligforhold i udviklingslandene bl.a ved at udvikle nye bæredygtige modeller for hvordan man kan bygge egen bolig i forhold til konstruktion, teknologi og financiering. Virksomheden betaler sine lavestlønnede medarbejdere 355% over minimumslønnen.

 

Small Businesses
Re:Vision Architecture
Virksomheden er baseret i Philadelphia og er et arkitekt-, palnlægnings- og konsulentfirma med speciale i bæredygtig design og udvikling.

 

South Mountain Company
Virksomheden, der baseret i Tisbury i Massachusetts i USA, er medarbejder ejet og udvikler bygninger til privat og forretningsmæssig brug. Virksomheden instalerer også sol- og vindenergi systemer og man donerer 10% af overskuddet til velgørende organisationer.

 

Micro-Enterprises
One Earth Designs
Virksomheden er baseret i og udvikler og sælger teknologi og produkter som f.eks. ovne og generatorer drevet af solenergi til mennesker som mangler adgang til ren og billig energi.

 

RSF Capital Management/RSF Social Finance
Virksomheden er baseret i San Francisco, og er en finansvirksomhed, der låner penge til for-profit socialøkonomiske virksomheder.
Virksomheden donerer 50% af oveskuddet til velgørende organisationer.

 

Hvad er B corporation?
B Corporation står for "benefit corporation" og er en virksomhedsform specielt designet for for-profit virksomheder i USA, som ønsker at tage hensyn til samfund og miljø ud over økonomisk overskud i sine beslutningsprocesser. En Benefit corporation adskiller sig fra traditionelle virksomheder i deres formål, ansvarlighed og gennemsigtighed. Formålet med en benefit corporation er at skabe værdi for samfundet som helhed.
Organisationen B Lab certificerer virksomheder, der ønsker status som B Corporation, og der findes i dag omkring 1000 certificerede B Corporations heraf flere udenfor USA.

 

Læs mere om B Corporations: Klik her! 

 

Læs mere om B Corp Best for the World List: Klik her!

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981