Ashoka Young Changemaker Camp Scandinavia

 

D. 10.-12. februar 2014 afholdt Ashoka en tre dages Young Changemaker Camp på øen Ekskäret i Sverige. Der deltog 14 unge sociale entreprenører fra fra Danmark, Sverige og Norge. Som opfølgning på campen vil Ashoka nu udvikle et "Young Changemaker Program" for unge forandringsagenter i Skandinavien.

 

Campen skulle bringe de unge forandringsagenter sammen, for at de kan innspirere hinanden, udveksle historier og starte på en dialog omkring hvad der er nødvendigt for at udvikle et miljø for unge forandringsagenter og for at skabe positiv social forandring i Skandinavien.

 

Ashoka gennemførte sammen med Reach for Change sidste forår en Changemaker Tour, i Skandinavien. Og de smataler man havde med unge forandringsagenter i den forbindelse gjorde det tydeligt for Ashoka, at der stort set ikke findes en infrastruktur, der kan støtte unge sociale iværksættere i Skandinavien.
Det ville Ashoka gerne gøre noget ved og den netop afholdte Young Changemaker Camp i Sverige er et første skridt i den retning. Ud over at støtte de ynge sociale entreprenører, der blev valgt til at deltage i campen har Ashoka også brugt campen til at samle erfaringer om, hvad der bredere er behov for for at støtte unge forandringsagenter i Skandinavien. I forlængelse heraf arbejder Ashoka i øjeblikket på at udvikle et "Young Changemaker Program".

 

Hvis man har ideer, input, indsigter eller andre tanker om hvordan man kan fremme vilkårene for ynge forandringsagenter i Skandinavien, kan man kontakte Ashokas Skandinavien kontor på email. scandinavia@ashoka.org eller Yatin Sethi, der arbejder med Young Changemakers på email. ysethi@ashoka.org

 

Ashoka er verdens største organisation og netværk for sociale entreprenører opg er stiftet af amerikaneren Bill Drayton i 1980 i Washington. Ashoka startede op i Skandinavien i 2012 med kontor i Stockholm.
I Skandinavien er Ashokas arbejde bl.a. støttet af Danfoss og blandt de Skandinaviske Ashoka Fellows er Thorkil Sonne og Jesper Juul fra Danmark.

 

Læs mere om Ashokas Young Changemakers: Klik her! 
Læs mere om Ashoka Scandinavia: Klik her!
Se også Ashoka Scandinavia´s 2013 Annual Report - "Creating a World Of Changemakers": Klik her! 

 

Kilde: Ashoka og Mötesplats Social Innovation

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981