Ashoka Changemakers ReportSocial Entrepreneurs Changing Lives Through ICT

 

The Intel Foundation og Ashoka har netop udgivet rapporten ”Social Entrepreneurs Changing Lives Through ICT” (Information and Communication Technology).

 

Ashoka og Intel Foundation er gået sammen om at undersøg, hvordan sociale entreprenører vha. teknologi laver innovative tiltag for at styrke mennesker i at opnå succes i en hurtigt forandrende verden. Samtidig har man set på hvilke udfordringer, der skal overkommes for at opnå yderligere positiv social effekt.

 

Rapporten belyser best practices for sociale entreprenører, der med succes har anvende ICT til at skabe positiv forandring indenfor områder som uddannelse, aktiv borgerdeltagelse, økonomisk udvikling og sundhed.  
Teknologi, og specielt den der anvendes indenfor information og kommunikation kan være et magtfuldt redskab i forhold til at skabe positiv social effekt, hvis den anvendes rigtigt.
I modsat fald kan teknologi være skyld i, at man spilder en masse penge, og at man skaber en masse frustration hos dem man søger at hjælpe med teknologien.
Ifølge en evaluering fra Verdensbanken er der en fejlrate på 70% for ICT programmer.

 

Intel-Ashoka rapporten viser at sociale entreprenører som har succes med brug af teknologi ofte anvender samme tilgang , selv om den kontekts de arbejder i er meget forskellig – hvad enten de samarbejder med unge iværksættere i Afrika eller benytter crowdsourcing for at finde forsvundne personer i Thailand.

 

Almindelige succesfaktorer, der er nævnt i Intel-Ashoka rapporten omkringsocialeentreprenørers brug af teknologi:
Sætter lokalsamfund og fællesskaber i stand til at bruge ICT kompetencer til selv at løse problemer.
Bygger stærke og intergerede relationer mellem ICT personale og lokalsamfund og fællesskaber.
Sikre at marginaliserede personer kan få succes og blomstre gennem en karirere indenfor ICT Decantraliserer vidensnetværk.
Påvirker beslutningstagere ved at samle borgerdreven data.


Ifølge Wendy R. Hawkins fra Intel Foundation er teknologi for teknologiens skyld spild af penge. Intel er meget glade for samarbejdet med Ashoka, som efter hendes opfattelse forstår den dybere værdi ICT kan have i forhold til at skabe social forandring, hvis den tilbydes i den rette kontekst og sammen med den nødvendige oplæring og med den hensigt at styrke brugeren. 
Wendy R. Hawkins håber, at rapporten kan inspirere andre til at tage udfordringen op og innovere på måder, som man endnu ikke har forestillet sig.
Intel og Ashoka er vært for en serie offentlige webinars, som sendes over Google+ Hangouts. Man kan deltage i den første
her.

 

Læs rapporten: Klik her! 

 

Mere om Ashoka: www.ashoka.org

 

Mere om Intel Foundation: www.intel.com/foundation

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981