Ashoka Changemaker School program

 

I april afholtes IDEA Conference i LEGOLAND i Billund med 500 deltagere fra uddannelsessektoren for at diskutere det voksende behov for at gentænke læring i en foranderlig verden. Keynotespeaker ved konferencen var stifter af Ashoka Bill Drayton.

 

Konferencen var også starten på et 3 års samarbejde mellem LEGO og Ashoka, som vil sætte masivt fokus på, hvordan leg kan styrke børns kreativitet, engagement og livslange læring.

 

I følge Maja Frankel der er direktør for Ashoka Scandinavia har uddannelse en stor effekt på den måde samfundet vil blive indrettet på i fremtiden. Hvis vi udviller kerne kompetencer som empati, teamwork, lederskab og kreativitet blandt unge, kan vi forberede dem til bedre at kunne adressere forandring og sociale udfordringer som voksne.
Allerede i dag ser man ledende virksomheder lede efter ansatte, som har disse kompetencer, Viden er ikke længere nok. Vi må alle være kreative, fleksoble og empatiske problemløsere. Alligevel er der kun ganske få børn verden over, der fårstillet til de læringsmiljøer og muligheder til rådighed, som er nødvendige for at udvikle disse kompetencer.
For at gøre noget ved det, søger Ashoka i partnerskab med LEGO efter innovationer gennem "Play2Learn" konkurrencen og de to har af samme grund også iværksat kampagnen omkring Changemaker Schools - fordi de ser et påtrængende behov for systemforandring og for at gentænke, hvad vi forstår ved uddannelse i at forandre verden.
Det er vigtigt at vi hele tiden lærer - og det gør vi ved at lege, være kreativ, engagerede og ved at tage ved lærer af unges passion, nysgerrighed og fantasi. Ved at udvikle kompetencer omkring empati, samarbejde, lederskab og problemløsning of ved at engagere studerende og lærer som kreative forandringsagenter og ikke som passive deltagere.

 

Ashoka Scandinavia finder Changemaker Schools ved at søge aktivt i Sverige, Danmark og Norge for at identificere dem og ved at Ashokas eget fællesskab nominerer skoler til Changemaker Schools.

 

LEGO og Ashoka vil gerne høre fra mennesker som arbejder med at designe læringsmiljøer, hvor børn og voksne lærer gennem leg, hvad enten det er hjemme, i klasselokalet eller på legepladsen. Skolerne kan være med i "Play2Learn" konkurrencen, hvor ti skoler udvælges til "Champions of learning" og kan modtage priser for for i alt 200.000 dollars, og teknisk support og assistance. 

 

Læs mere: Klik her!

 

Kilde: Mötesplats Social Innovation

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981