Access Foundation for Social InvestmentAccess Foundation for Social Investment

 

"The Access Foundation for Social Investment" er netop blevet lanceret i England.

 

Den 100 millioner pund store fond skal gøre det muligt for velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder at få adgang til sociale investeringer i opstartsfasen. Fonden skal på den måde udfylde et tomrum i det spirende sociale investeringsmarked, der har forhindret nogle frivillige organisationer, velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder i af få adgang til finansiering, der kunne hjælpe dem med at blive mere bæredygtige.

 

 

Access er del af en support pakke udviklet af Big Lottery Fund, Big Society Capital og Cabinet Office for at stimulere de finansieringsmuligheder der er til velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder.
Indsatsen er et supplement til ”the Social Investment Tax Relief” (der tilbyder skattefradrag for sociale investeringer), og programmer der skal fremme investeringsparathed som Big Potential og den support som ydes af vækstprogrammer som the Social Incubator Fund, der arbejder med udvikling at socialøkonomiske startups.
Access Foundation for Social Investment udgøres af en 45 millioner pund stor ”Growth Fund” samt 22,5 millioner pund fra ”Big Lottery Fund” 22,5 millioner pund fra Big Society Capital, og giver sociale udlånere mulighed for at investere op til 150.000 pund i velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder.

 

The Cabinet Office (svarer til vores Statsministerium) bakker op omkring fondens arbejde ved at give 60 millioner pund over de næste 10 år til kapacitetsopbygning i velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder.

 

Det engelske sociale investeringsmarked anses for at være det mest avancerede i verden. Samtidig kan det for nogle velgørende organisationer og socialøkonomiske virksomheder være vanskeligt at få adgang til sociale investering. Det kan skyldes at disse organisationer og virksomheder ikke har fået støtte nok i forhold til at blive investeringsparate eller at de ikke har fået tilbudt en type finansiering der passer til deres behov.
For at adressere den problematik kan tilskud sammen med lån, der skal tilbagebetales ofte tiltrække en bredere vifte af organisationer og give dem adgang til den finansiering de har behov for.
Organisationer, der søger finansiering, mangler sommetider kompetencer i forhold til at tiltrække og håndtere investeringer. En målrettet forretningssupport kan være med til at løse det problem og til at forbinde organisationer med investorer .

 

Læs mere: Klik her! 

 

Kilde: Social Entreprise UK 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981