Åben data initiativ viser offentlige indkøb fra socialøkonomiske virksomheder

 

I England er Social Enterprise UK og the Cabinet Office (statsministeriet) gået sammen om at offentliggøre data, som gør det muligt at spore de penge offentlige myndigheder og centralregeringen bruger på socialøkonomiske virksomheder.

 

Siden lanceringen af databasen Buy Social Directory i juni 2014, har man arbejdet på at styrke kvaliteten af opslagene i databasen og at gøre alle data tilgængelige. Ved at gøre det, er det blevet nemmere at forstå omfanget af de services og produkter, som socialøkonomiske virksomheder tilbyder. Samtidig med offentliggørelsen d. 21. Februar 2015 er der lanceret et nyt dashboard værktøj, som skal hjælpe brugere med at analysere dataene.
Værktøjet er baseret på data fra Buy Social Directory, som er et stort index med over 10.000 socialøkonomiske virksomheder i hele England. Formålet med Buy Social Directory er at opmuntre både forbrugere og den offentlige og private sektor til at købe ind hos socialøkonomiske virksomheder.

 

Indexet er udviklet i et samarbejde mellem Cabinet Office, City of London Corporationog Aspire Group. Det er en del af Social Enterprise UK’s #BuySocial kampagne.
Brugerne vil nu bl.a. være i stand til at dykke ned i statistikken og se hvilke kommunale og statslige myndigheder, der køber flest varer og tjenesteydelser fra sociale virksomheder.

 

Læs mere: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981