The Social Innovation Journey ToolboxThe Social Innovation Journey Toolbox

 

The Social Innovation Journey Toolbox er en række værktøjer til, der kan støtte sociale innovatører i på forskellige stadier i deres udviklingsprocess (på engelsk kaldet ”Social Innovation Journey”) Værktøjskassen, der er udviklet af partnerne i TRANSITION projektet, har flere indgange og exit points.

 

Et socialt inovationsprojekt behøver ikke gennemgå alle trin i værktøjerne, men kan gå ind og ud af processen i forhold til det udviklingstrin man er på og den erfaring man har.
Værktøjerne er brugt i processer for at øge deres sociale effekt og løse problemstillinger i forbindelse med udvikling og skalering af sociale innovationer.

 

Udvalget af værktøjer tager fat i 5 hovedområder i forhold til udviklingsprocessen for social inovation: hvem, hvad, hvordan-levedygtigt, hvordan-gennemførligt og hvorfor-social effekt.
Det enkelte værktøj er præsenteret med en kort beskrivelse der forklarer:
• hvad det er
• hvorfor man skal bruge det
• hvordan man arbejder med det
• og hvornår man skal anvende det.

 

Værktøjerne kan anvendes i forskellig kontekst og i forbindelse med forskellige sociale innovationer. De fleste af dem kan også anvendes både i den tidlige- og sene innovationsfase.
Nogen af værktøjerne kræver et videre kendskab til sektoren, og en mere dybtgående udvikling af den sociale innovation for at de kan udnyttes til fulde. 

 

TRANSITION -Transnational Network for Social Innovation Incubation
TRANSITION netværket er et 30-måneders projekt, der understøtter opskaleringen af sociale innovationer i Europa ved at udvikle et netværk af inkubatorer, der samler etablerede partnere inden for områderne social innovation (SI) og innovations-baseret inkubation (IBI). TRANSITION ønsker også at videregive viden om, hvilke skalerings metoder der er mest effektive i en given region og hvordan de virker når de, når de overføres mellem regioner. Projektet koordineres af European Business & Innovation Centre Network (EBN) og har partnere i 6 lande:
Finland - New Factory
Frankrig - Paris Region Innovation Centre (PRICE)
Irland - WestBIC
Italien - Politecnico Milano
Spanien - Denokinn
England - The Young Foundation Foundation

 

Se introduktion til The Social Innovation Journey Toolbox her 

 

Afprøv nogen af de 13 udvalgte værktøjer her  

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981