Socialøkonomiske virksomheder i MarokkoLightening The Way

 

Ifølge en ny rapport fra Social Entreprise UK (SEUK) er der stor interesse i at arbejde for at styrke i socialøkonomiske virksomheder i Marokko.

 

Rapporten Lighting the Way: the state of social enterprise in Morocco, der for nylig blev lanceret ved International Social Enterprise Forum i Casablanca, organiseret af the British Council og Verdensbanken, viser at der er en stor diversitet af organisationer i Marokko, som driver virksomhed med et socialt formål.
Alligevel er der stor usikkerhed omkring selve konceptet socialøkonomisk virksomhed.
Rapporten er bestilt af British Council Morocco og Center for Innovation and Social Entrepreneurship, som har bedt SEUK undersøge de tidligere stadier og udviklingen af socialøkonomiske virksomheder i Marokko.

 

Rapporten bygger på både kvantitative og kvalitative data og interviews med 25 enkeltpersoner fra regering,den private sektor, NGO´er, Kooperativer, fonde og projektkoordinatore.
Resultaterne viser, at der er en vis usikkerhed omkring konceptet, solvom man mener, at det allerede eksisterer - Marokanerne er så at sige i gang med socialøkonomisk virksomhed uden at vide det. Rapporten viser også at der er store muligheder i at styrke sektoren og få den til at vokse og at der er behov for kapacitetsopbygning,teknisk assistance, adgang til financsiering og juridisk support.

 

Allerede nu har socialøkonomiske virksomheder skabt en vis opmærksomhed med det de gør i forhold til at adressere nogen af Marokkos mest påtrængende sociale problemer som fattigdom i landområder, marginaliserede grupper og langtidsarbejdsløshed.

 

Læs rapporten rapporten Lighting the Way: the state of social enterprise in Morocco: Klik her!

 

Kilde: Social Enterprise UK

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981