Measure What Matters

 

Measure What Matters er et nyt partnerskab mellem ”the Case Foundation” og ”B Lab”, der skal inspirere alle virksomheder til at anvende virksomhedsdrift til at gøre godt.

 

De to organisationer afholdt i februar i år en event i Impact HUB NYC ”IMPACT INVESTING AS A TOOL FOR SOCIAL CHANGE”. Formålet med arrangementet var drøfte behovet for at virksomheder gå sammen med regeringer, non-profits og filantropiske organisationer for at løse sociale problemer.

 

Virksomheder som Warby Parker, der sælger billige, stilrigtige briller på recept og har inkorporeret en ”Buy One, Give One model” og Happy Family, der laver billigt økologisk babymad og andre produkter er blot to eksempler og forløbere for det voksende antal virksomheder, der forsøger at løse sociale problemer og tjene penge.

 

B Lab, der certificerer socialt og miljømæssigt ansvarlige virksomheder som Warby Parker og Happy Family, og andre som Ben & Jerrys, Patagonia, og Etsy har bidraget med vigtige brikker i forhold til at skabe et økosystem af socialøkonomiske virksomheder.

 

Det er tanken at Measure What Matters samarbejdet skal bygge videre på det momentum, der er skabt gennem B Corp Certificeringsprogrammet og hjælpe og inspirere alle virksomheder med at bruge virksomhedsdrift som et middel til at skabe positive forandringer.

 

Hvad er B Corp?
B Corporation står for "benefit corporation" og er en virksomhedsform specielt designet for for-profit virksomheder i USA, som ønsker at tage hensyn til samfund og miljø ud over økonomisk overskud i sine beslutningsprocesser.
En Benefit corporation adskiller sig fra traditionelle virksomheder i deres formål, ansvarlighed og gennemsigtighed.
Formålet med en benefit corporation er at skabe værdi for samfundet som helhed. Organisationen B Lab certificerer virksomheder, der ønsker status som B Corporation, og der findes i dag omkring 1200 certificerede B Corporations heraf flere udenfor USA.
Læs mere om B Corporations: Klik her!

 

Ud over successen med at certificere virksomheder er der i dag mere end 20.000 virksomheder der anvender B Labs værktøj B Impact Assessment for at benchmarke og forbedre deres sociale og miljømæssige effekt.
Measure What Matters er B Lab’s nyeste initiativ og skal som nævnt bygge videre det nuværende momentum, og tilbyde let anvendelige online værktøjer inklusive B Impact Assessment og B Analytics, der kan anvendes af virksomheder til at vurdere, sammenligne og forbedre deres effekt.
Initiativet vil samtidig arbejde videre med at tilpasse disse værktøjer, så de kan anvendes af millioner af virksomheder verden over.

 

Læs mere om B Lab her 

 

Læs mere om the Case Foundation’s impact investing arbejde her 

 

Kilde: The Case Foundation 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981