Crowdfunding til din socialøkonomiske virksomhed

 

Tid: Onsdag d. 14. marts 2018 kl. 15.00-17.00 
Sted:  Kaffé Fair, Fyrkildevej 7, 9220 Aalborg Øst
Pris: Arrangementet er gratis.
Tema: Crowdfunding til socialøkonomiske virksomheder med Michael Eis fra crowdfundingplatformen booomerang.dk 
Tilmelding hos: Per Bach, email. per@socialeentreprenorer.dk - tilmeldingsfrist d. 9. marts 2018.
Arrangementet laves i samarbejde med Socialøkonomi Nordjylland

 

 

Michael Eis fra Danmarks første og største crowdfundingplatform booomerang.dk giver en introduktion til crowdfunding, og hvordan den kan være aktuel for socialøkonomiske virksomheder.
Michael fortæller også, hvordan man kan starte et crowdfundingprojekt på booomerang.dk.

 

Om booomerang.dk og Michael EisMichael Eis
Michael EisMichael Eis har været iværksætter siden 1997, hvor han forlod sit job i din finansielle branchen. Herefter arbejdede han med internettet/e-handel og i mange forskellige sammenhænge, men blev senere gallerist. Her kom han i kontakt med rigtig mange kreative iværksættere og oplevede, at det var fælles for alle, at pengene hele tiden var i centrum. Forstået på den måde, at alle manglede penge. Samtidig var banker, bl.a. i forbindelse med krisen, ikke særlig villige til at låne penge til iværksættere. 
På en tur til Key West læste Michael en artikel om crowdfunding og den amerikanske crowdfunding platform Kickstarter. Han blev insprireret til prøve idéen af, som en ny finansiel metode,der kunne være med til at realiserer flere projekter i Danmark. 
I april 2011 gik booomerang.dk så live med 3 projekter. booomerang.dk er danmarks første og største reward baseret crowdfunding–platform, hvor iværksættere, kunstnere, foreninger og andre kreative iværksættere kan rejse penge til at realisere deres gode idéer og projekter gennem økonomisk støtte fra enkeltpersoner – i egne og nye netværk. 
 booomerang.dk kan man oprette sit projekt, hvis det falder indenfor én af platformens mange kategorier. I forhold til socialøkonomiske virksomheder kan man anvende kategorier som "booomerang social" eller "social innovation". 
booomerang.dk er i øvrigt villige til at oprette nye kategorier, hvis det giver mening. Det kunne evt. være en kategori for Socialøkonomiske virksomheder.

 

Michael Eis har sidenhen også stiftet Dansk Crowdfunding Forening, der har til formål at fremme viden, netværk og rammevilkår indenfor alternativ finansiering i Danmark og også kan være et politisk talerør for crowdfunding.

 

Om crowdfunding 
Crowdfunding er en ny form for fundraising, hvor man ved hjælp af sit netværk rejser penge til sine projekter og gode idéer. I stedet for at lade fagpersoner i f.eks. Statens Kunstfond, kommunale puljer eller banker bestemme, om ens projekt skal blive til noget, præsenterer man sin idé på en crowdfunding platform som booomerang.dk og lader det være op til venner, familie, kollegaer og andre interesserede, om projektet skal blive en succes. Man tager med andre ord sagen i egen hånd og fører en kampagne for sin idé, hvor alle interesserede kan hjælpe projektet på vej ved at donere små eller større beløb efter eget valg. Ud fra devisen ‘mange bække små, gør den store å’, forsøges beløbet man skal bruge indsamlet. Crowdfunding kan oversættes til netværksfinansiering, og den er et alternativ eller supplement til den mere formelle og traditionelle fundraising.
Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981