Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm

 

Center för Socialt Entreprenörskap Stockholm (CSES) har netop afholdt seminar om centrets erfaringer og resultater efter de første to års virke.

 

Gennem de første to år af centrets levetid ved SU Innovation på Stockholms Universitet, har CSES bl.a. etableret en populær inkubator for sociale entreprenører (som man i Sverige kalder samhällsentreprenörer ) i Stockholmsregionen. Her har 350 entreprenører fået rådgivning, og 40 af dem har fået plads i inkubatoren. Hele 60 % af disse entrepernører er kvinder. Kvindelige entreprenører er en målgruppe, som den svenske regering gerne vil fremme.
Blandt de virksomheder som har indgået i CSES inkubator er bl.a. Missing People Sweden , Polstjärna , Ballongmagi , Bee Urban , My Dream Now , Pamoja Cleantech  og SnappCar.

 

CSES erfaringer i de første to års med sociale entreprenører er, at den største forhindring for at entreprenørerne får deres ide ført ud i livet er mangel på opstartsfinanciering. Derudover er der mange, som ikke indtænker forretning grundigt nok ind i deres ide.
Der mangler muligvis også en god virksomhedsform for de sociale entreprenørskaber, som har svært ved at anvende de eksisterende. Ligeledes er det erfaringen at de eksisterende inkubatore for iværksættere i Sverige ikke er gode nok til at rådgive de sociale entreprenører, så her udfylder CSES en vigtig opgave.

 

Gennem de sidste to år har CSES også kørt et spændende projekt, Inkubator 55+ , der er en inkubator for for personer der er fyldt 55 og som har ideer til virksomheder der kan gavne ældre borgere.
Forløbig er 6 iværksættere i alderen 56-68 år indgået i inkubatoren. Det gælder bl.a. Seniorliv , som bidrager til livskvaliteten gennem, arrangementer omkring sundhed og kultur og andre sociale aktiviteter for seniorer som lever i ensomhed i Stockholm.

 

CSES er selv tilfredse med de gode erfaringer fra de første to år og ser frem til fortsat at tilbyde rådgivning og lave arrangementer for sociale entreprenører.

 

Læs mere: Klik her!

 

Kilde: Mötesplats Social Innovation

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981