72 millioner til Den Sociale Kapitalfond

 

Bevillingerne fra VELUX FONDEN og TrygFonden til Den Sociale Kapitalfond skal være med til at styrke arbejdet med at kompetenceudvikle sociale iværksættere og styrke allerede eksisterende sociale virksomheders vækst. Det skal bl.a. ske gennem det nye iværksætterprogram Social StartUp.

 

Den Sociale Kapitalfond blev stiftet af TrygFonden i 2011. Med en ny kapitaltilførsel på 50 mio. kr. over fem år fra TrygFonden vil Den Sociale Kapitalfond tredoble sin lånekapital.
Det betyder at Den Sociale Kapitalfond kan fortsætte med at yde lån på favorable vilkår til eksisterende sociale virksomheder. Lånene ledsages af kompetencestøtte fra Den Sociale Kapitalfond samt forretningsmæssig sparring fra kompetencepartnerne Accura, KPMG og Accenture, der bidrager med en omfattende pro bono indsats for Den Sociale Kapitalfond. Når lånene betales tilbage, geninvesteres kapitalen i andre sociale virksomheder.


Samtidig betyder en projektstøtten på 22 mio. kr. fra VELUX FONDEN, at Den Sociale Kapitalfond kan realisere Danmarks første iværksætterprogram for sociale iværksættere. Programmet kommer til at hedde Social StartUp og bliver det første danske målrettet program, som kan hjælpe lovende sociale iværksættere med at etablere en virksomhed. Programmet kommer til at indeholde både startkapital, kurser samt hjælp til organisering og udvikling fra professionelle forretningsfolk. Det vil dermed være med til at opkvalificere hele området for socialøkonomiske virksomheder og kan komme alle til gode, der har lyst til at starte sociale virksomheder op.

 

Den Sociale Kapitalfond forventer over de næste ca. tre år at kunne tilbyde omkring 20 sociale iværksætterteams at gennemgå det intensive program støttet af VELUX FONDEN.

 

Fakta om Social StartUp – acceleratorprogram

- Et intensivt udviklingsprogram, hvor lovende sociale iværksættere får tilført en omfattende kompetenceinvestering, udvikler deres forretningskoncept og lærer succesfulde metoder til forretningsudvikling ved at træne dem i praksis.

- Det intensive programforløb varer fem måneder med en efterfølgende opfølgningsperiode på 12 måneder.

- Social StartUp løber over fem deltagerrunder med start august 2014 og derefter hvert halve år frem til sommeren 2016.

- Ca. 20 sociale iværksætterteams forventes at deltage i forløbet. De første rekrutteres i perioden april-juni 2014.

- Social StartUp bygger bl.a. på de succesfulde erfaringer fra Det Sociale Vækstprogram, som Den Sociale Kapitalfonds managementteam gennemfører for Beskæftigelsesministeriet – men er særligt udviklet til sociale iværksætterteams.

- I hele perioden får hvert iværksætterteam fast tilknyttet en forretningsudvikler 1-2 dage om ugen.

- Derudover deltager de i fælles workshops og kurser om vigtige metoder til forretningsudvikling samt får hjælp til at teste forretningsideer af i praksis.

- Undervejs kan deltagerne modtage 100.000 kr. i opstartskapital.

- De får endvidere regelmæssige opfølgnings- og sparringsmøder i 12 måneder til støtte for deres videre udvikling.

- Efterfølgende kan særligt relevante deltagervirksomheder være kandidater til yderligere donationer i regi af VELUX FONDEN eller til investeringer fra Den Sociale Kapitalfond.

 

Læs mere: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981