20 Business Model Innovations for Sustainability20 Business Model Innovations for Sustainability

 

20 Business Model Innovations for Sustainability er en ny rapport fra John Elkintons organisation SustainAbillity, som sætter fokus på innovative forretningsmodeller som fremmer bæredygtighed.

 

Rapporten Model Behavior har identificeret 20 særlige forretningsmodeller, som fremmer bæredygtighed. I rappporten udforskes hver enkelt forretningsmodel i forhold til dens mekanismer og implikationer.
Der ses bl.a. på hvordan delebilsordniger, decentral energiproduktion og Crowd sourcing kan bidrage til bæredygtighed. Den måde en forretningsmodel fungere på, dens produkter og processer, dens interaktion med interessenter, hvad og hvor dan den måler, de transaktioner den er afhængig af har og får stor virkning på en virksomheds evne til at blomstre i fremtiden og skabe effekt på mennesker og klode.

 

SustainAbillity håber med rapporten at starte en mere fokuseret dialog om innovation af forretningsmodeller.

 

SustainAbillity er startet af miljøaktivist og forfatter John Elkinton i 1987, samme år som Brundtlandkommisionen udgav sin rapport "Vores fællels fremtid". Organisationen arbejder på at fremme en bredere bæredygtighedsagenda, hvori den måde vi driver virksomhed på spiller en stor rolle.

 

Læs rapporten: Klik her! 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981