13 nye projekter får tilskud til at mindske madspild i Danmark

 

Miljø- og Fødevareministeriet har netop uddelt 5,6 mio. kroner til 13 nye projekter, der skal bidrage til at mindske danskernes madspild.

 

I Danmark spilder forbrugere og detailhandelen, hvad der svarer til 9.730 indkøbsvogne fulde af mad hver eneste dag. Samlet kasseres 700.000 tons mad, som kunne være spist. Det belaster både miljø og økonomi, og det er baggrunden for at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu støtter 13 nye ideer, der skal mindske madspildet.

 

Green Network er en af de virksomheder, der har fået tilskud. Virksomheden vil udvikle en sensorteknologi, som kan fortælle hvor frisk ens mælk eller rugbrødet i posen er. På den måde undgår forbrugere at smide mad ud, der stadig er holdbart.

 

Et andet støttet projekt er Rub & Stub, der vil mindske madspild på højskoler ved hjælp af workshops og brug af lokal overskudsmad. Projektet vil på 12 højskoler oplyse både køkkener og elever om, hvordan de kan tage kampen op imod madspildet.

 

Udover de to nævnte projekter har blandt andet Teknologisk Institut, Stop Spild Af Mad, Forbrugerrådet Tænk, Studenterhusfonden og Dansk Folkehjælp fået tilskud gennem puljen.

 

Læs mere her 

 

Kilde: denoffentlige.dk 

 

Sociale Entreprenører i Danmark (SED)| Tlf. 40 11 86 40 | Email: mail@socialeentreprenorer.dk | CVR-nr. 34147981